Bemutatkozik a zsaluzia

A zsaluzia egy modern megjelenésű, kiváló ár-érték arányt képviselő kültéri árnyékoló, mely folyamatosan növekvő népszerűségnek örvend Magyarországon is.

Jellemzők

A zsaluzia esztétikus megjelenésével és kompakt megoldásával ideális választás, ha szeretnénk páratlan alapossággal szabályozni az otthonunkba beeső fény mértékét, hiszen mozgatható lamelláival úgy engedhetjük be például a reggeli napsugarakat, hogy közben kizárjuk a kíváncsi tekinteteket.Bemutatkozunk, így készül a zsaluziaPáratlan fényszabályozás

A mozgatható lamellák páratlanul precíz fényszabályozásra képesek, melyhez foghatót egyetlen kültéri árnyékoló sem képes garantálni számunkra. A lamellák mozgatásával a beeső fény erőssége ugyanis teljes átmenet nélkül, apró lépésekben állítható.

Modern megjelenés

A zsaluzia nemcsak egy sokoldalú külső árnyékoló, maximális hatásfoka mellett ugyanis a megjelenés szempontjából is kiemelkedő.

Számtalan színben kérhető, mindemellett pedig régi és új építésű otthonokon egyaránt elegáns, hovatovább hatékony kiegészítője lehet nyílászáróinknak.

Hőszigetelés

A legmodernebb ablakok is komoly hőhidat képezhetnek a szigetelt falazatban, ahol a kinti hideg és a benti meleg egy vékony légréteggel elválasztva találkoznak egymással.

Amennyiben a zsaluzia lamellái teljesen elforgatásra kerülnek, egy extra védőréteg keletkezik az ablak előtt, amivel a kinti levegő nem közvetlenül éri az ablaküveget, ezáltal a hőcsere lényegesen lassabb ütemben zajlik le.

A hőszigetelés persze nemcsak télen, hanem nyáron is nagyon fontos, amikor a zsaluzia ráadásul nemcsak a kinti meleget választja el a kellemes belső hőmérséklettől, hanem még a forró napsugárzást is képes megfogni a nyílászáró előtt.

Zajszigetelés

A lamellák teljes záródása esetén a zsaluzia képes mérsékelni a kinti zajokat azáltal, hogy a hanghullámokat csak megtörve és tompítva juttatja el a nyílászárókig, ami sokak számára jelentős segítséget jelenthet például az alvásban vagy a nyugodtabb pihenésben.

Lamella típusok

Z lamellás zsaluzia

A Z lamellás zsaluzia a zsaluziák sztár modellje: továbbfejlesztett megjelenéssel rendelkezik, mely a magas szintű árnyékolás és az elragadó megjelenés mellett sokkal pontosabb és aprólékosabb fényszabályozást biztosít otthonunk számára. A Z alakban hajtott lamellák speciális kialakításuknak köszönhetően merevebbek, ezáltal jobban ellenállnak a külső hatásoknak, sőt záródásuk is pontosabb, ezáltal teljes összehúzás esetén lényegesen magasabb szintű fényzárás érhető el vele.

C lamellás zsaluzia

A C lamellás zsaluzia az egyik legkedveltebb modell, mely esztétikus megjelenése mellett képes maximális védelmet garantálni otthonunknak a napsugaraktól. Ideális választás abban az esetben, ha egy jó ár-érték arányú, egyszerűen és könnyedén kezelhető árnyékolót keresünk, ami képes a finomszabályozás mellett arra is, hogy távol tartsa lakásunktól a kíváncsi tekinteteket.

S lamellás zsaluzia

Az S lamellás zsaluzia a legegyszerűbb lamella változat: precíz záródást tud biztosítani, ezen felül természetesen a hőszigetelést és nyílászáróink zajszűrő képességét is képes megtámogatni.

A zsaluzia tok beépítési lehetőségek

Vakolható tokos zsaluzia

Amennyiben leendő zsaluziánkkal az elegáns és letisztult megjelenés a cél, akkor érdemes a vakolható tokszerkezetet választani, mely nemcsak az esztétika, hanem a hang- és hőszigetelés szintjét is képes megnöveli. Ennek az oka, hogy a vakolható tokos zsaluzia teljes tokszerkezetét beépítik a homlokzati hőszigetelésbe, vagyis az egész szerkezetből kis túlzással csak az árnyékolást végző lamellák maradnak láthatók. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag építkezéskor vagy utólagos hőszigeteléskor szerelhető, ellenkező esetben telepítése nem nevezhető költséghatékonynak.

Külső tokos zsaluzia

A külső tokos zsaluzia legnagyobb előnye, hogy bármikor, bárhová és szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Bár tokszerkezete teljes egészében látható, azonban a megfelelő árnyalatban könnyedén beleolvasztható a homlokzatba, ezáltal egészen esztétikus megoldásokat hozhatunk ki belőle, miközben modern megjelenése képes lesz alapjaiban meghatározni lakásunk megjelenését. Ugyanúgy motorizálható, mint a vakolható tokos megoldás, a hajtókaros kialakítás viszont kizárólag akkor valósítható meg, ha a fogadó nyílászáró tokszerkezete alkalmas erre.

Homlokzati zsaluzia

Ahová nem telepíthető sem vakolható-, sem külső tokos megoldás, ott a homlokzati zsaluzia garantáltan jó megoldás lesz, amennyiben ragaszkodnánk ehhez a modern és esztétikus árnyékolóhoz. Nagy előnye, hogy telepítését tekintve valóban nincs előtte lehetetlen, hiszen a legtöbbször már elkészült homlokzathoz rögzül, és bár emiatt egy kicsit túl robosztus hatást kelthet, de hatékonysága tökéletesen megegyezik a többi altípuséval. Fontos azonban, hogy kizárólag motorizált kialakítással kérhető, de ha lemondunk a komfortról, külső hajtókarok szintén csatlakoztathatók hozzá.

Színek

A zsaluzia nagy előnye néhány árnyékolóval szemben, hogy mind lamelláik, mind a kapcsolódó keretszerkezet a szivárvány szinte minden színében pompázhat, így szabadon válogathatunk a homlokzatunk meglévő vagy tervezett árnyalatához tökéletesen illeszkedő változatot is. Itt megemlítenénk, hogy a zsaluzia lamella kínálatunk 22 alapszínben egyedülálló módon felár nélkül igényelhető, valamint felár ellenében a lamellák és a keretszerkezet is kérhető a RAL színskála valamennyi színében.


Motorizálás, működtetés távirányítóval

Megfelelő kialakítás esetén – feltétele a tokszerkezet megfelelő részéhez vezetett elektromos kialakítás – könnyedén motorizálható is, így egy speciális kapcsolóval, akár a kanapé kényelméből is irányítható lesz. A motorizált zsaluzia néhány gombnyomással ugyanolyan sokszínű mozgathatóságot tesz lehetővé, mint a manuális változatok.

Rendelhető motor típusok:

Automatizálás, okos megoldások

A motorizált zsaluziák esetén hatalmas pozitívumot jelent az automatizálás lehetősége, amit ma már Magyarországon is számtalan okos megoldással ötvözhetünk. Automatizálás során lehetőségünk van például arra, hogy zsaluziánk előre beállított időpontokban kizárja vagy beeressze a napfényt, de az automatikus működés nemcsak beállítások, hanem kapcsolódó szenzorok alapján is működhet. Egy fény- vagy szélérzékelő felszerelésével például a környezeti változásokra is érzékennyé tehetjük az árnyékolót, így például beállíthatjuk, hogy erős szélben vagy viharban a lamellák azonnal összezárjanak, ezzel megvédjék nyílászáróinkat vagy otthonunkat az esetleges károktól.

Az automatizált zsaluzia okos otthonokba is integrálható, ezáltal működése összekapcsolható például a fűtéssel vagy a világítással. Ezzel a lehetőséggel beállítható például, hogy a villany felkapcsolásakor automatikusan záródjon a zsaluzia, vagy rögtön beengedje a napfényt, amint hazaérkezünk a munkából.

Mitől függ a zsaluzia ára?

A zsaluzia árát számtalan tényező befolyásolhatja, azonban a legjelentősebb minden esetben az árnyékolt nyílászáró mérete. Szintén befolyásoló tényező a lamellák profilja, valamint az árnyékoló színe is, lévén a kiegészítőt a szivárvány minden árnyalatában kérhetjük. Az ár kialakulásában szerepet játszik az opcionálisan igényelhető motorizálás és az automatizálás is.

Garancia

Magyarországon egyedülálló módon 5 év teljes körű garanciát biztosítunk az általunk forgalmazott és felszerelt zsaluziákra.

Gyakran ismételt kérdések

A zsaluzia úgy működik, mint a reluxa?

Nem pont úgy, csak hasonlóan, ezáltal az árnyékolóhoz kapcsolódó hajtókarral tudjuk a lamellák állását és gyűjtését is kezelni. A nyílászárótokon át a lakásba bevezetett kardáncsuklós forgatókar folyamatos tekerésével így leereszthetjük a zsaluziát egészen addig, amíg a lamellák teljesen össze nem záródnak. Ezt követően a forgatókar ellentétes irányú tekerésével lehet ismét szétnyitni őket, illetve megkezdeni a lamellák kötegelését.

A lamellaköteg mekkora helyet foglal el a nyílászáró ablakfelületéből?

Ez minden esetben az ablaknyílás kialakításától, a zsaluzia típusától és a nyílászáró felépítésétől függ. Amennyiben a felső részen elég nagy hely van hozzá, akkor a zsaluzia felszerelésekor a szakemberek ezt kihasználják, és az árnyékoló úgy is kialakítható, hogy az összegyűjtött lamellák egy kicsit se lógjanak bele a kilátásba. Érdemes azonban erről már a felmérés során érdeklődni és tájékozódni, hogy ne a telepítést követően érjen minket kellemetlen meglepetés.

A zsaluzia csak kültéri elhelyezésre alkalmas?

A zsaluziát kifejezetten kültéri telepítéshez alakították ki, és bár igény esetén nyilván beltéren is alkalmazható, ellenben ilyen esetekre inkább a reluxa alkalmazását javasoljuk.

Befolyásolja-e a szellőzést a zsaluzia?

Összegyűjtött állapotban a zsaluzia lamellái egyáltalán nem akadályozzák otthonunk szellőzését, ellenben leengedett és zárt állapotban a friss levegő nehezebben áramlik majd be az adott helyiségbe, így érdemes ilyenkor legalább a lamellákat kinyitni a problémamentes légáramláshoz.

Mennyire védi a privát szférát a zsaluzia?

Teljesen zárt és leeresztett állapotban a zsaluzia tökéletes védelmet garantál a privát szféránknak, ezáltal megvédi otthonunkat a kíváncsi tekintetektől még akkor is, ha lakásunkban ég a villany.

Igényel-e karbantartást a zsaluzia?

A zsaluzia az általános takarításon kívül nem igényel különösebb karbantartást, probléma esetén mindig szakember értesítése javasolt.

Milyen feltételeknek kell teljesülnie a zsaluzia telepítésekor a hajtókar bevezetéséhez?

Hogy a zsaluzia belülről működtethető legyen, ahhoz nélkülözhetetlen a hajtókar bevezetése a lakásba, amihez pedig elengedhetetlen feltétel, hogy a nyílászáró külső tokszerkezetének valamelyik felső sarkán legalább egy 3x5 centiméteres nyílást lehessen fúrni. Amennyiben ez nem valósulhat meg, nem kivitelezhető a manuális működtetésű zsaluzia telepítése, az árnyékoló motorizált változatát kell választani, amihez nincs szükség hajtókar bevezetésére.

Elrejthető-e a zsaluzia tokszerkezete?

A zsaluzia tokszerkezete a vakolható redőnyhöz hasonló formában könnyedén elrejthető a homlokzatban, azonban ehhez nagyon fontos, hogy már a ház építésekor vagy a hőszigetelés kivitelezésekor úgy kerüljön kialakításra az ablaknyílás. A zsaluzia tokja ilyenkor a kötényfallal könnyedén eltakarható, ellenkező esetben egy porlakkozott alumínium védőlemez felszerelésével lehet diszkrétebbé tenni az árnyékoló megjelenését.

A falra vagy a nyílászáró tokszerkezetéhez rögzítik a zsaluziát?

A zsaluzia rögzítésének helyét minden esetben az adott helyzet határozza meg, ezáltal mindkét alternatíva kivitelezhető, de nagyon fontos, hogy a falra felszerelt árnyékolókat kizárólag motorizálva lehet kivitelezni, hiszen a hajtókar bevezetése ilyenkor nem megoldható.

Motorizálás esetén hová kerül felszerelésre a zsaluzia motorja?

A motorizált zsaluzia ránézésre szinte alig különböztethető meg a kézi működtetésű árnyékolóktól, hiszen a szerkezetet mozgató elektromos motor a felfogató sínbe kerül telepítésre, ami az árnyékoló szerkezetével homogén, zárt rendszert alkot.

Mennyire hangos a zsaluzia működése?

A modern zsaluziák működése semmiféle zajjal nem jár, hiszen míg a sínes kialakítás esetén az alumíniumprofilokba kerülő műanyag, a bowdenes változatnál a drótkötelek puha, gumírozott bevonata garantálja a csendes működést.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow