NEVA gyárlátogatás, avagy mit hoz a jövő az árnyékolástechnikában?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Óriási megtiszteltetés érte csapatunkat, az egyik legjelentősebb európai árnyékolástechnikai vállalatként említhető NEVA ugyanis meghívott minket csehországi gyártóüzemébe. Kiemelt NEVA partnerként első körben értesülhettünk az aktuális termékeikről, valamint jövőben bevezetésre kerülő újdonságokról. A gyárlátogatás során rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk, megannyi olyan érdekes megoldást láttunk, ezért ezzel a kis összefoglalóval készítjük elő a terepet a jövő zsaluzia megoldásainak.

Zsaluzia-újdonságok

Általánosságban kijelenthető, hogy a NEVA évről-évre igyekszik folyamatos finomhangolásokkal és újdonságokkal elárasztani a piacot annak érdekében, hogy a minőségi és előremutató árnyékolók kedvelői folyamatosan lépést tarthassanak a kor követelményeivel. A vállalat nagyságát jól mutatja, hogy ma már negyven országban gyártanak folyamatosan, csak 2018-ban pedig 72 300 darab árnyékolót adtak el világszerte. Egyik legsikeresebb termékük a zsaluzia, azon belül is a Z90-es – avagy Z-lamellás – modell, lévén az összes eladás 80 százalékát ez tette ki a múlt esztendőben.

A gyárlátogatás során a kimagasló számadatok mellett a gyakorlatban is bemutattak olyan újdonságokat, melyek már néhány hónapon belül megjelenhetnek a hazai piacon. Ide sorolható többek között a zsaluziához kapcsolódó szúnyogháló, valamint egy teljesen újfajta, úgynevezett önhordó tokszerkezet, melyek sokkal kompaktabb kialakítással rendelkeznek. Ennek megfelelően a tok és az árnyékoló gyakorlatilag egybeépítve kerül leszállításra, előre beállítva, így a helyszínen már csak fel kell erősíteni a helyére, és az árnyékoló azonnal használható lesz. A NEVA ráadásul a meglévő termékeit is folyamatosan fejleszti, így a Z- lamellás zsaluziáik például akár már a 90 km/h-s széllökésnek is ellenállnak, sőt mi több, növekedett a felszerelhető legnagyobb zsaluzia mérete, ezáltal egyben akár már 5x5 méteres árnyékoló is telepíthető lesz ebből a termékből.

Az intelligens árnyékolás mindenekfelett

Határozottan kijelenthető továbbá, hogy az elkövetkezendő időszak a NEVA részéről az intelligens megoldásokról szól majd, ami leginkább a Somfy IO-rendszernek köszönhető. Ezzel a különleges tulajdonságokkal rendelkező motorral az elektromos árnyékolók a jövőben sokkal hatékonyabban hangolhatók majd össze okos otthonokkal, megvalósítva ezzel az intelligens házvezérlés ideáját. Az új Somfy IO-motorok a kifinomultabb működés mellett már akadályérzékeléssel és lefagyás-védelemmel rendelkeznek, programozható működésük mellett pedig egyszerre akár több zsaluzia is összehangolható a segítségükkel, melyek kapcsán az okostelefonos vezérlés sem okoz problémát. A legjobb hír azonban, hogy a hagyományos árnyékoló-motorokhoz mérten a Somfy IO-rendszerek minimálisan, gyakorlatilag szinte semmivel sem lesznek drágábbak.

Innovatív újdonságok

Bár a fentiekben ismertetett megoldások, pláne az okos alternatívák is egészen innovatív lehetőségek, azonban a gyárlátogatás során láthattunk még két további érdekességet, melyek megragadták a figyelmünket.

Az egyik a zsaluziák fényzáró képességeinek tökéletesítéséhez kapcsolódik, a főszerepben egy kis szerkezettel, mely lehetővé teszi, hogy az árnyékoló lamelláit eltérő formában mozgassuk az alsó és a felső rész tekintetében. Egy efféle megoldás kimagasló lehetőségekkel szolgálhat egy irodában, ezáltal míg a zsaluzia felső részét lezárhatjuk annak érdekében, hogy árnyékolással könnyítsük a monitor láthatóságát, közben az alsó felét nyitva hagyhatjuk, hogy elegendő fény maradjon az irodában a papírmunkához és az egyéb, nem számítógéphez köthető folyamatokhoz.

Szintén jelentős innovációnak tűnt mindemellett egy új színterezési eljárás, ami határozottan szintet léphet a jövőben az eddig használt módszerekhez képest. Itthon például még mindig úgy színterezik a zsaluziák és az egyéb árnyékolók elemeit, hogy a natúr színezésű alkatrészeket előbb belemerítik egy kádba, majd lezsírtalanítják. Ezzel szemben a NEVA mérnökei egy minden tekintetben óriási gépet álmodtak meg annak érdekében, hogy felgyorsítsák és hatékonyabbá tegyék a folyamatot. Ez a hatalmas szerkezet úgy működik, hogy a natúr alapanyagon rengeteg aprócska lyukat képez, így a titánréteg sokkal hatékonyabban bele tud kapaszkodni az anyagba. Az így kezelt árnyékolók nemcsak sokkal tartósabbak és szívósabbak, hanem attól sem kell tartanunk esetükben, hogy esetleges anyagsérülés után oxidálódni kezdenek.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow