Mindent az elektromos zsaluziák működtetési lehetőségeiről

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Noha a zsaluziák önmagukban is kimerítik a modern árnyékolástechnika fogalmát, azonban ezt a hatást tovább fokozhatjuk például a motorizálással. Egy elektromos zsaluzia legnagyobb előnye alighanem az, hogy működtetése rendkívül kényelmes és könnyed, lényegesen több finomhangolási lehetőséget kínál a beállítások tekintetében, miközben utat nyit az automatizálás előtt, ami egy rendkívül előremutató megoldásként önállóan, de akár egy komplett okosotthon részeként egyarát megállja a helyét. Bár a kérdéses árnyékolók még mindig elérhetők hajtókarral szerelt, manuális kialakítással, azonban mivel mind a megjelenésük, mind a teljesítményük tekintetében rendkívül modern hatással bírnak, ezért a vásárlók többségének egy pillanatig sem kérdéses, hogy motorizálják-e zsaluziájukat vagy sem.

Mindent az elektromos zsaluziák működtetési lehetőségeiről

Nyilván rengetegen vannak még mindig, akik csak azért nem választják az elektromos kialakítást, mert nem ismerik a kapcsolódó lehetőségeket. Tartanak a motorizálástól, miközben észre sem veszik, hogy közvetlen környezetükben ma már szinte minden árammal működik, ezáltal szinte az összes háztartási gép és egyéb berendezés. Ezen felül sokan vannak, akiknek a működtetés terén akadnak kétségeik, ezáltal elképzelni sem tudják, hogy miként lehet mozgásra bírni egy elektromos zsaluziát. Ha nekünk is lennének kétségeink a téma kapcsán, az alábbiakban sorra vettük, hogy milyen módon lehet működtetni a motorizált zsaluziákat!

Mozgatás fali kapcsolóval

Noha nem igazán neveznénk modern megoldásnak, manapság már csak ritkán találkozhatunk ezzel az alternatívával, de azért még viszonylag gyakran előfordul, hogy valaki fali kapcsolóval kéri az elektromos zsaluzia kialakítását. Ez a megoldás szinte semmivel sem különb, mint egy villanykapcsoló, ezáltal a lényege, hogy a kapcsolószerkezet közvetlen összeköttetésben van az árnyékoló motorjával, így a megfelelő gomb megnyomásával zárhatjuk vagy nyithatjuk a lamellákat. Sajnos a fali kapcsolós működtetés kifejezetten körülményes megoldásnak nevezhető, így ma már nem igazán ajánlott kiépíteni, különösen annak fényében, hogy sokkal kényelmesebb és modernebb alternatívák is léteznek.

Mozgatás távirányítóval

Lényegesen modernebb és újszerűbb alternatíva az elektromos zsaluzia mozgathatósága kapcsán a távirányítós megoldás. Nemcsak népszerű, hanem mindemellett kényelmes módja is a lamellák zárásának és nyitásának, hiszen a vezeték nélküli kapcsolóval akár a kanapé kényelméből vagy ágynyugalomból is gondoskodhatunk az elektromotor aktiválásáról, ezáltal pedig az árnyékolásról. A mai távirányítók rendkívül egyszerű megoldáson alapulnak, így ha a televíziónkat tudjuk kezelni, biztosak lehetünk benne, hogy az elektromos zsaluziával sem lesz problémánk ilyen kialakítás mellett.

Mozgatás okostelefonnal

Ma már olyan elektromotorokkal is felvértezhetők a zsaluziák, melyek a távirányítású kontrollálás mellett lehetőséget adnak arra, hogy egy telepített applikáció segítségével akár a saját okostelefonunkkal is mozgathassuk őket. Ehhez állandó és aktív WiFi kapcsolatra van szükség a lakásban, mely képes továbbítani a készülékről küldött jelet a zsaluzia elektromotorjának érzékelőjéhez, tehát hasonló megoldásról beszélünk, mintha egyszerű távirányítóról lenne szó. Csakhogy sokkal kényelmesebb alternatíváról beszélünk, lévén a telefon szinte mindig a kezünk ügyében van, nehezebben tud eltűnni, mint egy egyszerű távirányító, miközben nagy előnye a módszernek a távoli működtetés lehetősége. Ez nemcsak a kényelem és a modern megoldások legmagasabb szintjének tekinthető, de mindemellett a biztonság tekintetében sem elhanyagolható opció, hiszen amennyiben elutaztunk otthonról, vagy a munkahelyünkről látjuk a készülő vihart, akkor alig néhány gombnyomással azonnal lezárhatjuk az árnyékoló lamelláit, melyek így megóvják majd a lakást és a nyílászárókat a nagy széltől, az esőtől és így tovább.

Automatizált mozgatás

Bár nem közvetlen működtetés, de az automatizált mozgatást is fontos kiemelnünk, ha az elektromos zsaluziákról beszélünk. Ennek a kialakításnak a lényege, hogy a motorizált árnyékolókhoz különféle kültéri- és beltéri érzékelők csatlakoznak, és beállításaink függvényében ezek gondoskodnak majd a lamellák folyamatos mozgatásáról, illetve finomhangolásáról egyaránt. Egy jól beállított automatizált zsaluzia képes mindig az igényeinkhez igazítani az árnyékolás mértékét, miközben meg tudja támogatni a lakás hang- és hőszigetelését is beállításaink függvényében. Nagy szerepet játszhat mindemellett otthonunk biztonságának fenntartásában egy önműködő zsaluzia, hiszen a lamellák akkor is képesek maguktól mozogni, ha hetek óta üresen áll a lakás, így az illetéktelen behatolók számára biztosan nem lesznek gyanúsak a körülmények. Egy automatizált zsaluzia egyébiránt egyszerűbb és összetettebb megoldásra is épülhet, ezáltal tartozhat hozzá egy szimpla időkapcsoló, de akár szél- vagy fényérzékelő szenzorok, sőt kiegészítheti egy komplett okosotthon rendszerét. A lehetőségek tárháza ezen a téren rendkívül széles!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow