Milyen színű zsaluziát válasszunk otthonunkra?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A nyílászárókra szerelhető kültéri árnyékolók közül az egyik legjobb alternatíva még mindig a zsaluzia, hiszen nemcsak kiváló ár-érték arányt garantál, hanem a páratlan fényszabályozás és árnyékolási képesség mellett egy sor egyéb előnye is ismert. Az egyik ilyen többek között a színezhetőség, hiszen a zsaluzia megjelenése kapcsán ma már egyáltalán nem kell, sőt nem is szabad kompromisszumokat kötnünk, árnyékolóink ugyanis a szivárvány szinte minden árnyalatában pompázhatnak. Ilyenkor jön a kérdés: mégis milyen színű zsaluziát válasszunk otthonunkra?

A határ a csillagos ég!

Az alcím nem túlzás, a határ ezen a téren valóban a csillagos ég, hiszen árnyékolóink ma már szinte bármilyen árnyalatban pompázhatnak, és bár megvannak az alapszínek – a Zsaluziavilágon ráadásul ezekért felárat sem kell fizetnünk –, melyek között a legtöbben már megtalálják a számításaikat, de ha valami teljesen egyedit szeretnénk, az is megvalósítható. Nagyon fontos, hogy a zsaluziának nemcsak a lamellái színezhetők, hanem a teljes tokszerkezet is, sőt mi több, a kettő kontrasztba állítható egymással, amivel gyakran sokkal különlegesebb hatásokat érhetünk majd el.

A szín nem befolyásolja a hatékonyságot és a tartósságot!

Sajnálatos módon a zsaluziák színkombinációi kapcsán is megjelentek a tévhitek, ezáltal bizonyos színekről egyenesen rémtörténetek jelentek meg az emberek között. A harsány árnyalatokról például úgy hírlik, hogy hamar megfakulnak, a túl világos típusok esetében pedig az árnyékolási képességek csökkenését hangoztatják sokan. Mindkettő téves állítás, hiszen egyrészt a szín nem befolyásolhatja az árnyékolás mértékét, lévén a zsaluziák egységesen rendkívül erős és masszív alumíniumlamellákból készülnek, melyek tömör könnyűfém mivoltuknak köszönhetően nem tudják átengedni a napfényt akár fehérre, akár feketére vannak festve. A fakulásról pedig annyit érdemes megjegyezni, hogy a zsaluziák festése nagyon erős UV-védelemmel lett ellátva, így ha beszélhetünk is minimális mértékű fakulásról, azt maximum több év múlva tapasztalhatjuk majd, méghozzá jelentéktelen mértékben.

Mindig vegyük figyelembe a homlokzatot és a nyílászárókat!

Hogy mégis mi alapján döntsünk a megfelelő színről? Az elsődleges szempont nyilvánvalóan a saját ízlésünk legyen, azonban alighanem még ennél is fontosabb, hogy a zsaluzia illeszkedjen a homlokzathoz és a választott nyílászárókhoz is. Mivel az előbbi kettőt nyilvánvalóan már eredetileg is úgy kértük, hogy harmonizáljanak egymással, az árnyékolóval sem lesz nehéz dolgunk, elegendő csak hozzáigazítani vagy a falszerkezet, vagy az ablaktok színéhez. Természetesen dönthetünk erősen kontrasztos megoldások mellett is – visszautalva az első bekezdésre: a határ itt valóban a csillagos ég!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow