Ilyen extra lehetőségekkel szolgálhat egy automatizált zsaluzia

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az árnyékolók motorizálása ma már egy teljesen hétköznapi megoldás, mely rendkívüli mértékben képes megkönnyíteni mozgathatóságukat, miközben főként a zsaluziák esetében egy elektromotor hozzájárul a lamellák beállításainak aprólékosságához. Miután az okosotthonok lassacskán a mindennapjaink részévé válnak, nem meglepő, hogy ezeket a motorizált megoldásokat egyre gyakrabban kérik a leendő tulajdonosok különféle automatizált kialakításokkal, melyek minimális többletköltséggel, ellenben rengeteg extra lehetőséggel kecsegtetnek a mindennapi használat terén.

Ilyen extra lehetőségekkel szolgálhat egy automatizált zsaluzia

Kényelmi funkciók, vagyonvédelmi kiegészítések, automatizált lehetőségek egész sora vár tehát ránk, ha úgy döntünk, hogy automatizált zsaluziát szeretnénk nyílászáróinkon tudni. Hogy mégis milyen előnyökkel szolgálhat otthonunkon egy ilyen árnyékoló? Bár beállításaink függvényében a lehetőségek tárháza szinte végtelen, azonban az alábbiakban mégis megkíséreltük összegyűjteni a legfontosabb extra lehetőségeket, amit egy ilyen kialakítású termék adhat nekünk.

Teljesen automatizált működés

Az intelligens megoldások beépítését a legtöbben általában azért kérik, hogy árnyékolóik teljesen önműködők legyenek, azaz ne kelljen reggel a távirányítót keresni a lamellák nyitásához vagy éppen külön-külön végigmenni a nyílászárókon ahhoz, hogy beengedjük a fényt a lakásba. Az automatizálással maximálisan az igényeinkhez, az életvitelünkhöz igazíthatjuk árnyékolóink működését, miközben ezek a beállítások természetesen bármikor felülírhatók és kalibrálhatók.

Finomhangolt lamellaállítás

Dacára a masszív és tartós kialakításuknak, a zsaluziák alapvetően sokkal érzékenyebb szerkezeteknek tekinthetők, mint más kültéri árnyékolók. Ennek az előnyét leginkább az árnyékolási sokszínűségben érhetjük tetten, hiszen a lamellákat rengeteg szögben beállíthatjuk ahhoz, hogy a teljesítményük mindig az igényeinkhez igazodhasson. Lehetőségünk nyílik olyan aprólékos beállításokra, melyek segítségével a lamellák akár folyamatosan követik a napsugárzás mértékét, a beesési szöget és egyebeket, ezáltal olyan finomhangolt működést kapunk tőle, ami manuális mozgatás esetén nagyon körülményes lenne.

Ébresztő funkció

Az ember hozzászokott, hogy okostelefonjára, televíziójára vagy kedvenc rádiócsatornájára ébred fel minden reggel. Ezt azonban újabb lehetőséggel dobhatjuk fel, ha automatizált zsaluziákat választunk otthonunkra, hiszen egy időkapcsolóval beállíthatjuk például, hogy pontban hét órakor nyíljanak ki a lamellák, de egy fényérzékelővel akár azt is megadhatjuk az árnyékolónak, hogy kizárólag az első napsugarakra reagáljon.

Külön beállítás minden árnyékolónak

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy egy okosrendszer beépítése minden automatikus zsaluziára ráerőszakolja ugyanazt a beállítást, ami természetesen a legtöbb család számára előnytelen, hiszen más tájolással rendelkeznek az ablakok, máskor kelnek fel a gyerekek és így tovább. Szerencsére a modern kialakítású automatizált zsaluziák már lehetőséget adnak arra, hogy a lakás minden egyes árnyékolóját más és más beállításokkal vértezhessük fel.

Reakció az időjárás változására

Alighanem az automatizált zsaluziák egyik legfontosabb funkciója, hogy képesek valós időben reagálni az időjárás változására. Megfelelő fény- és szélérzékelőkkel például könnyedén felismerhetik a vihar érkezését, ezzel a beállított protokoll szerinti állásba helyezni magukat, de egy kültéri hőmérővel a téli és a nyári időszakban egyaránt megtámogathatjuk otthonunk hőszigetelését a dinamikus működtetéssel, ezzel csökkentve a fűtés vagy a hűtés költségeit.

Növekvő vagyonbiztonság

Ha egy zsaluziát automatizáltunk, az árnyékoló akkor is működni fog, ha éppen nem tartózkodunk a lakásban. Ez érvényes akár hosszabb üzleti utak vagy nyaralások idejére, ami nagyon lényeges lehet, ha fontos számunkra a vagyonbiztonság kérdése, hiszen a mozgó zsaluziák folyamatosan azt a hatást keltik majd, hogy valaki a lakásban tartózkodik, még ha valójában napok vagy hetek óta üresen is áll. Ez a betörőket már idejekorán eltántoríthatja behatolási szándékuktól.

Távoli elérés

Az automatizált árnyékolók nagy előnye, hogy nem csak a lakásból vehetjük át felettük az irányítást. Ezek a rendszerek ugyanis vezeték nélküli összeköttetésben vannak, azaz elérhetők a világhálón keresztül, méghozzá nemcsak akkor, ha az épületben tartózkodunk. Éppen ellenkezőleg, még akkor is, ha a világ másik felén vagyunk, hiszen egy okostelefonnal, a kapcsolódó applikációval, valamint szélessávú internetkapcsolattal könnyedén felülírhatjuk beállításainkat vagy működésbe hozhatjuk zsaluziáinkat a munkahelyünkről, netán éppen utazás közben.

GPS alapú helymeghatározás

A GPS alapú helymeghatározás ma már legalapvetőbb eszközeinkben is megtalálható, az automatizált zsaluziák esetében pedig azért fontos alkalmazni ezt a technológiát, mert segítségükkel az árnyékolók folyamatosan a Nap mozgásához és állásához tudják igazítani beállításaikat, méghozzá teljesen maguktól. A tájolással így a zsaluziák mindvégig a napfelkeltéhez vagy a napnyugtához tudnak igazodni, de figyelembe veszik a napsugárzás beeséséi szögét, illetve azt is, hogy nyugati vagy keleti oldalon kaptak helyet.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow