Ilyen esetekben ideális választás egy homlokzati zsaluzia

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Bár nem nevezhető új megoldásnak, hazánkban azonban csak mostanság kezd elterjedni a vakolható- és a külső tokos zsaluziák mellett egy harmadik árnyékoló típus a szegmensen belül, melyet úgy nevezünk, hogy homlokzati zsaluzia. Ez a termék a teljesítmény és a működési sajátosságok mellett ugyanazt kínálja, mint társai, azonban a szerkezet terén jelentős különbségeket figyelhetünk meg, hiszen ahogyan a neve is mutatja, egy homlokzatra rögzíthető megoldásról van szó, mely nagyobb helyigényt, a szerelés tekintetében viszont jelentősebb szabadságot biztosít.

A homlokzati zsaluzia ugyanis egy robosztus külső szerkezettel rendelkezik, amit a külső tokos megoldással ellentétben nem a nyílászáróra kell rögzíteni, hanem nevéhez hűen az épület homlokzatára. Mivel sokan hajlamosak félreérteni a homlokzati zsaluzia létjogosultságát, ezért úgy határoztunk, hogy összeállítunk egy átfogó bejegyzést arról, hogy milyen esetekben ideális ezt a típusú árnyékolót választani otthonunkra.

Ha a vakolható zsaluziáról már lecsúsztunk

Mint ismert, a zsaluziák között a leglátványosabb és legesztétikusabb megoldást a vakolható típusok jelentik, azonban ezek kapcsán van egy jelentős negatívum, mégpedig az, hogy kizárólag építkezéskor, a homlokzat kialakításakor lehet beépíteni őket, még a hőszigetelés előtt. Tapasztalatból tudjuk, hogy a legtöbben a házépítés kezdetén egyáltalán nem gondolnak a megfelelő minőségű árnyékolásra, és amennyiben a tervezési fázisban ez elmarad, akkor később vagy teljesen elfelejtődik, vagy már nagyon nehéz lesz olyan kivitelezőt találni, aki gyakorlatilag az utolsó pillanatban elvégzi a munkát. Nyilván semmi sem lehetetlen, azonban ha nem gondolkodtunk előre, akkor két lehetőségünk maradt ebben a termékkategóriában: a külső tokos- vagy a homlokzati zsaluzia választása!

Ilyen esetekben ideális választás egy homlokzati zsaluzia

Ha a nyílászáró nem alkalmas a rögzítésre

Tévedés azonban azt hinni, hogy a külső tokos zsaluzia minden esetben alkalmazható. Ez a típus ugyanis rendszerint a nyílászáróhoz csatlakozik, azonban előfordulhat, hogy a kérdéses ablakok és ajtók alkalmatlanok az árnyékoló tokszerkezetének rögzítésére. Bár ritka eset, de elrontott szigetelés, rosszul beépített nyílászárók vagy más egyéb tényezők mellett előfordulhat, hogy nem lehet biztonságosan vagy esztétikusan rögzíteni a külső tokszerkezetet, ergo valami más megoldást kell találni, ami esetünkben a homlokzati zsaluzia lesz. Itt fontos kiemelni, hogy rengetegen külön kérik a homlokzati szerelést, hiszen nem szeretnék, ha a nyílászárójuk ilyen formában egy árnyékolóval lenne terhelve. Bár az ablakok és az ajtók szerkezetét nem károsítják a zsaluziák, sőt a funkciójukat sem befolyásolják, azonban vannak, akik olyan apróságok, mint a kilátás enyhe befolyásoltsága vagy a vaskos keret miatt nem szeretnék ezt a megoldást.

Ha feldobnánk otthonunk megjelenését

Ha tehát minden kötél szakad, és ragaszkodunk a zsaluziához – ami a modern megjelenés és a páratlan fényszabályozás miatt nem meglepő –, akkor nem marad más alternatíva, mint a homlokzatra rögzíthető típus. Sokan azért is választják rögtön ezt a megoldást, mert azon túl, hogy szinte bárhová és bármikor telepíthető, a homlokzati zsaluzia jelentős mértékben képes feldobni házunk megjelenését. A vaskos fémszerkezet alapvetően nagyobb tartást és biztonságosabb megjelenést képes adni otthonunknak – a vagyonvédelmet tényleg magasabb szintre tudja emelni –, miközben a megfelelő árnyalattal az egész ház megjelenését pozitívan befolyásolhatja.

Ilyen esetekben ideális választás egy homlokzati zsaluzia

Segítségével ráadásul komplett teraszokhoz kapcsolódó nyílászárók is egy kalap alatt árnyékolhatók, miközben nem kell aggódnunk például a motorizálás és az automatizálás miatt sem. Ez olyannyira igaz állítás, hogy speciális kialakításának köszönhetően a hajtókaros megoldások egyáltalán nem jöhetnek számításba ennél az árnyékolónál, csak és kizárólag az elektromotoros alternatíva, aminek köszönhetően az automatizálás is egyszerűen megoldható néhány kapcsolódó szenzorral.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow