Így használható otthonunkon hővédő pajzsként a zsaluzia

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A nagy nyári meleg elleni védekezésben egyre nagyobb szerepet játszanak a klímaberendezések, azonban fontos kiemelni, hogy ezek nemcsak rendkívül költséges termékek, hanem tartós üzemeltetésük is alaposan meg tudja ugrasztani a villanyszámlánkat. A további káros hatások (a szén-dioxid kibocsátás vagy a környező épületek fűtése) figyelembevétele nélkül is kijelenthető tehát, hogy egy hatékony hővédő pajzs segítségével nemcsak olcsóbban, hanem sokkal környezettudatosabban érhetnénk el hasonlóan kimagasló eredményeket.

A zsaluzia, mint hővédő pajzs

Ilyen hővédő pajzs lehet többek között a zsaluzia is, melynek telepítése semmivel sem költségesebb, mint egy jobb minőségű légkondicionáló eszköz, azonban már egyetlen háztartás esetében is drasztikusan képes lehet csökkenteni a feleslegesen elfogyasztott elektromos áram mennyiségét, nemhogy nagyobb irodaházaknál. Merthogy mit csinál valójában egy klíma? Alapvetően megpróbálja folyamatosan hűteni a belső helyiségeket, miközben kintről a napsugarak vagy a fény a nyári időszakban hosszú órákon át fűti azt.

Így használható otthonunkon hővédő pajzsként a zsaluzia

Alapvetően tehát egy szélmalomharcról van szó, amit rendkívül könnyedén rövidre zárhatnánk abban az esetben, ha az árnyékolásra helyeznénk a hangsúlyt. Az energia megtakarításának és a belső helyiségek hűtésének szempontjából ugyanis egy külső árnyékoló rendkívül hatásos lehet ebben, hiszen a többnyire csak dekorációs célból alkalmazott sötétítő függönyökkel ellentétben egy zsaluzia már odakint meg tudja állítani a forró napsugarakat, vagyis a lakást dinamikus szellőztetéssel és árnyékolással közel ugyanolyan hűvösen lehet tartani, mint egész napos klímahasználat mellett. Ez pedig csak egyetlen pozitívum a sok közül, amit egy zsaluzia még kínálni képes egy egyszerű otthon vagy egy irodaépület számára.

Bár nehéz pontosabb költségekkel számolni, hiszen az ingatlan kialakítása, fekvése, a nyílászárók száma és mérete, hovatovább a klímahasználat szokásai alapvetően befolyásolják, hogy melyik megoldással mekkora összeget költünk vagy spórolunk, de azt így is kijelenthetjük, hogy egy kültéri árnyékolóval egy melegebb nyári szezonban akár több tízezer forintot is megspórolhatunk egy átlagos családi ház esetén. Magyarul tehát egy zsaluzia megvásárlása ilyen esetekben gyorsan megtérülő befektetés lehet, hiszen egy-két szezon alatt teljesen visszahozza az árát, miközben nemcsak a hő-, hanem a hangszigetelés terén is nagyon előnyös, az extra vagyonvédelmet vagy a kíváncsi tekintetek kiszűrését pedig még szóba sem hoztuk.

Dinamikus szellőztetéssel majdnem olyan hatékony, mint egy klíma

Bár fentebb már említettük, azért fontosnak tartjuk még egyszer hangsúlyozni, hogy a zsaluzia hatékonysága csak úgy tudja felvenni a versenyt a klímával, ha mellé megfelelően dinamikus szellőztetés és mozgatás társul. Alapvetően ugyanis a zsaluzia csak arra képes, hogy a napsugarakat távol tartsa életterünktől, és mivel csak a lamellák melegednek fel közben, de ezek nem érik el közvetlenül a mögötte elhelyezkedő nyílászárókat, ezért nincs olyan hőátadás, ami negatívan befolyásolja a belső komfortot. Ez azonban alapvetően természetesen nem elegendő ahhoz, hogy a lakás hűvös maradjon, hiszen a nyílódó ajtók, az alapvetően melegebb házfalak vagy a különféle aktivitások (főzés, mosás, géphasználat és így tovább) mind hőt termelnek. Ezek miatt előfordulhat, hogy napközben kicsivel melegebb van a lakás falai között, mint klímával, de még bőven elviselhető mértékben, amit ráadásul az éjszakai órákban a szellőztetés segítségével könnyedén vissza tudunk majd hűteni.

Így használható otthonunkon hővédő pajzsként a zsaluzia

Sőt mi több, kültéri hővédő pajzsunkat a motorizálás és az automatizálás segítségével még magasabb szintre tudjuk emelni, ezzel kiemelkedőbb hatást elérve a belső hőmérséklet kontrollálásával. Bizonyos hő- vagy fényérzékelő szenzorokkal ugyanis a zsaluzia lamellái egész nap képesek lehetnek követni a napsugárzást, ezáltal mindig a legoptimálisabb értéken tartva a lakásba beeső fény mértékét úgy, hogy a kellemetlen hőhatás folyamatosan távol maradjon a belső helyiségektől. Ezzel a dinamizmussal az éjszakai szellőztetés mellett klíma nélkül is élhető, mondhatni kellemes hőmérsékletet tarthatunk egy jól szigetelt lakásban még a legnagyobb kánikulák idején is.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow