Idézze meg akár az ősz színeit is a zsaluziával

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az árnyékolástechnikai kiegészítőkre ma már szerencsére nem úgy kell tekintenünk, mint egy kötelezően rossz dologra, amivel elcsúfítjuk otthonunk megjelenését vagy körülményessé tesszük nyílászáróink működését. Éppen ellenkezőleg, manapság már szinte bármilyen árnyékolót, így a kültéri megoldások kapcsán az egyik legnépszerűbbnek tekinthető zsaluziát is lehetőségünk nyílik felvértezni a legkülönfélébb színekkel és színkombinációkkal, ezáltal például akár az ősz színeit is megidézhetjük a segítségükkel.

Zsaluzia az ősz színeiben

A közhiedelemmel ellentétben a zsaluziák tehát ma már nemcsak fehér vagy fémes szürke színben kaphatók, hanem a szivárvány minden árnyalatában kérhetők. Ennek megfelelően, ha imádjuk az őszt, avagy a lehulló levelek ezernyi árnyalatát, az ezekből fakadó nyugalmat és melegséget, akkor semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy ezek közül válasszuk ki magunknak árnyékolónk leendő színét.

Mindezt sokan nehéz feladatnak gondolják, holott elegendő csak egy kicsikét logikusan közelíteni a témához, hogy könnyen dűlőre juthassunk. Példának okáért az ősz tipikus színei közé sorolható a sárga, a narancssárga, a barna, sőt a piros is bizonyos variánsaiban, melyek kellemes árnyalatokként nemcsak a régebbi építésű lakásokon mutathatnak nagyon jól, hanem a manapság népszerű mediterrán stílusú otthonokon is. Sőt mi több, az erősen sötétbarna, már-már majdnem fekete megoldások a modern épületeken egyaránt jól festenek, pláne abban az esetben, ha a cél egy kellemes, hovatovább ízléses kontraszt elérése a homlokzat és a nyílászárók között.

Hogy válasszunk?

Mivel az ősz színei közé több árnyalatot is besorolhatunk, gyakran nagyon nehéz kiválasztani az otthonunkhoz leginkább illeszkedő zsaluziát. Nyilván a döntés kapcsán az elsődleges szempont mindig az esztétika legyen, vagyis a leendő árnyékoló színvilága ne csak az ablakok tokjához illeszkedjen, hanem a homlokzathoz, a kert hangulatához, a környékhez, de ha sajátos stílussal rendelkezik, akkor még a kerítéshez is. Ne feledjük viszont, hogy a túl kirívó színhasználat éles vonalakat eredményez, vagyis a figyelem rögtön a nyílászárókra terelődik, ezzel háttérbe szorulva otthonunk korábban kiemelt momentumait, esetleg környezetének egyes részleteit.

A választásban fontos szerepet játszik továbbá a tisztítás is, hiszen amennyiben nyílászáróink olyan fekvésűek, hogy túl sok por éri őket, akkor a sötétebb árnyalatú zsaluziákat érdemes messzire elkerülni, hiszen akár naponta lehet majd őket takarítani, ellentétben egy világosabb alternatívával. Egy narancssárga vagy világosbarna árnyékolón ugyanis kevésbé látszik meg a kosz és a por, vagyis értelemszerűen kevesebbszer kell letakarítanunk a lamellákat, illetve a tokszerkezetet, amennyiben nem vakolható tokos megoldásról beszélünk.

Túl drága a színezés? De nem a Zsaluziavilágnál!

A zsaluziák – és nagy általánosságban az árnyékolók – színezése kapcsán az tévhit él az emberekben, hogy rendkívül drága megoldásról van szó, ami néhány esetben igaz is, azonban nem a Zsaluziavilágnál. Nálunk ugyanis a 22 alapszín mindegyike között felár nélkül válogathatunk, így legyen szó az ősz bármelyik színéről, a kellemes barnáról, annak egy világosabb árnyalatáról, vagy a nyugalmat árasztó narancssárgáról, garantáltan ugyanannyiért rendelhetjük meg őket, mint a közönséges fehér vagy szürke színű alapváltozatokat.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow