Három alapvető dolog, ami szükséges ahhoz, hogy minőségi zsaluziát kapjunk

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A minőség fogalma rendkívül relatív. Ezt a mércét kifejezetten nehéz meghatározni vagy mérőszámokkal kifejezni az árnyékolástechnikai piacon, aminek az oka nem más, minthogy kellő objektivitás ellenére is különbözik egymástól az emberek ízlése, valamint a szépérzéke. Azt azonban annak ellenére is határozottan ki merjük jelenteni – sokéves tapasztalattal a hátunk mögött –, hogy egy zsaluzia esetében még nem beszélhetünk minőségről kizárólag abban az esetben, ha sikerült egy prémium kategóriás terméket vásárolnunk.

Három alapvető dolog, ami szükséges ahhoz, hogy minőségi zsaluziát kapjunk

Merthogy egy ilyen árnyékoló valóban magas kvalitással rendelkezik, azonban mit ér akkor, ha rosszul szerelték fel, ha nem működik megfelelően, netán már a méret tekintetében jelentős eltérések tapasztalhatók? Valójában semmit sem, hiszen ebben az esetben lesz egy drága, de a tulajdonságok terén kritikán aluli zsaluziánk. Hogy mi kell ahhoz, hogy a végeredmény minden téren makulátlan legyen, és magas minőséget kínáljon nekünk? Meglepő, de mindössze három alapvető dolog, melyeket az alábbiakban kivétel nélkül össze is foglaltunk!

A prémium gyártó természetesen nagyon lényeges

Egy minőségi munka alapját minden esetben a minőségi alapanyag, esetünkben egy prémium kategóriás gyártótól származó árnyékoló adja, tehát valóban rendkívül fontos lesz, hogy ezen a téren jól válasszunk. Az ok több szempontból is egyértelmű, de a leginkább talán azért vitathatatlan, mert a professzionális zsaluziák nemcsak az áruk és a megjelenésük, hanem a tulajdonságaik tekintetében is kiemelkednek a sorból, tehát masszívak, tartósak, csendesen működnek és így tovább.

A megbízható gyártó mellett szól továbbá a garancia ténye is. Noha egy prémium gyártó termékétől elvárjuk, hogy éveken át megbízhatóan működjön, de problémák mindig és mindenhol előfordulhatnak, még ebben az esetben is. Ha pedig a háttér biztosított, akkor sokkal egyszerűbb lesz a kapcsolódó ügyintézés, előbb kapunk majd alkatrészt vagy cseredarabot, hovatovább ezek is megmaradnak ennél a kategóriánál, tehát biztosan nem kapunk gyengébb minőséget.

Három alapvető dolog, ami szükséges ahhoz, hogy minőségi zsaluziát kapjunk

Szintén a prémium kategóriát erősíti, hogy mint az élet minden területén, úgy természetesen az árnyékolástechnika világában is leginkább ebben a szegmensben történnek a legnagyobb és legintenzívebb fejlesztések és újítások. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzünkért nemcsak megfelelő minőséget, hanem sokszor olyan megoldásokat is kapunk, melyek az alacsonyabb termékkategóriákban évekig még nem jelenhetnek meg.

Az alapos felmérés legalább olyan fontos

Sokan talán nem is gondolnak rá, pedig amennyiben megfelelő minőségű zsaluziát szeretnénk otthonunkra, ott rendkívül lényeges lesz a megfelelő és körültekintő felmérés. Ezt rendszerint a gyártó vagy a forgalmazó képviselője végzi, és ha az illetőnek nincs elég tapasztalata – nemcsak elméleti, hanem gyakorlati is –, akkor hiába fizetünk ki egy halom pénzt a jó minőségű árnyékolóért, azt nem lehet majd később megfelelően felszerelni. A felmérésre ugyanis nem csak azért van szükség, hogy később pontos árajánlatot kaphassunk, és tudjunk mivel kalkulálni a munka elvégzésekor!

A felméréskor ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hogy a szakember alaposan felmérje a leendő zsaluzia környezetét. Ez sokak szerint csak vakolható típusok esetében lényeges – hiszen ezeknél a változatoknál gyakran ilyenkor derül ki, hogy nem is szerelhetők fel az adott ingatlanra –, de külső tokos termékeknél szintén fontos alaposan megnézni a nyílás fogadóképességét, valamint a nyílászárókat, ellenkező esetben a szerelőbrigádnak később rengeteg kellemetlensége lesz, így a minőségi kivitelezés gyakorlatilag ellehetetlenül.

Egy szakszerű felmérés során tehát rengeteg apróságra oda kell figyelni, hiszen különösen a zsaluziáknál igencsak nagy körültekintést igényel például a hajtókar bevezetése vagy az elektromos kivitelezésnél a bekötés. Szerencsére ennél az árnyékolótípusnál majdnem minden eshetőségre van megoldás, ezeket azonban felmérés során tudatni kell a megrendelővel, méghozzá a lehetőségekkel, illetve az ármódosító tényezőkkel egyetemben.

A megfelelő szerelés sem elhanyagolható

Ha minden tekintetben minőségi zsaluziát akarunk otthonunkra, akkor a prémium alapanyag és a körültekintő felmérés mellett a szerelés sem elhanyagolható tényező. Ennek az oka leginkább az, hogy a precízen méretezett, professzionális árnyékolókat is el lehet rontani, ha tapasztalatlan szerelő végzi a szerelésüket. Ezek az árnyékolók ugyanis rendkívül érzékenyek a megfelelő beállításokra és a rögzítés aprólékosságára, ezáltal egy rossz kalibrálás teljesen tönkreteheti őket.

Sőt mi több, a nem megfelelő telepítéssel rengeteg kellemetlenséget tapasztalhatunk majd. Rosszul vagy részlegesen záródó lamellák, hangos és akadozott működés, vagy nagyobb esőknél akár még beázás is előfordulhat. A helyzetet pedig még körülményesebbé teszi, ha elektromos, automatizált és vakolható tokos megoldást kért a tulajdonos, hiszen ezek még tovább bonyolíthatják a szerelést, ezáltal több hibalehetőséggel számolhatunk a megfelelő minőség eléréséhez.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow