Ezért elengedhetetlen a zsaluziák rendszeres tisztítása

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A zsaluziákról általánosságban kijelenthető, hogy nem igényelnek karbantartást, jó ár-érték arányuk mellé ugyanis olyan magas minőség is társul, ami rendeltetésszerű használat mellett hosszú évekig, sőt bizonyos esetekben évtizedekig megőrzi nekünk a kérdéses árnyékoló épségét. A körültekintő használat azonban önmagában nem minden, hiszen a rendszeres tisztítás legalább olyan fontos ahhoz, hogy modern kültéri árnyékolóink hosszabb távon is kényelmünket szolgálják. Hogy miért?

Tisztítás nélkül gyakoribb a meghibásodás!

A kültéri árnyékolók egyik nagy negatívuma – ha nevezhetjük ezt annak –, hogy odakint nem tudjuk megvédeni őket például az utcáról érkező kosztól, ami egy forgalmas út mellett rengeteg lerakódó port és kormot jelent. Ezek bár ránézésre kisebb-nagyobb mértékű elszíneződésnek tekinthetők, azonban gyakorlatilag apró szemcsékről beszélünk, melyek a mozgó alkatrészekbe kerülve feltorlódhatnak, és a legkülönfélébb meghibásodásokat eredményezhetik. Először például csak akadozott, problémás mozgatást, majd később ennek teljes meghiúsulását, a folyamatos súrlódásból kifolyólag pedig bizonyos alkatrészek végérvényes sérülését.

Ezért elengedhetetlen a zsaluziák rendszeres tisztítása

Mindez különösen valós probléma abban az esetben, ha a zsaluzia lamelláit gyakran mozgatjuk, hiszen ilyenkor a lerakódott szemcsék többet mozognak, nagyobb mennyiségben kerülnek a mobilis részekhez. Tisztítás nélkül tehát árnyékolónk meghibásodása előbb bekövetkezik, de ugyanez mondható el akkor is, ha például rosszul telepítették a terméket, esetleg működtetése nem rendeltetésszerűen történik.

Így tisztítsuk a zsaluziát!

A zsaluzia tisztítása kapcsán természetesen nem kell nagy dolgokra gondolni, az elérhető magasságban elhelyezett árnyékolókat ugyanis pár perc alatt meg lehet tisztítani a lerakódott szennyeződésektől. Ami fontos, hogy ehhez semmiféle vegyi anyagot, tehát tisztító- és súrolószert se használjunk, mert ezek károsíthatják a lamellákat és a szerkezet többi részét, a legjobb tehát minden esetben a sima langyos víz, amihez– például makacs szennyeződés esetén – egy kevéske természetes szappant keverhetünk. Egyedül a lamellák tisztíthatók az árnyékolón, azok is óvatosan, de határozott mozdulatokkal törlendők le úgy, hogy jusson víz a tartásért és mozgatásért is felelős zsinegekhez, miközben ügyelünk arra, hogy a víz kimossa a kisebb nyílásokból is a koszt, hogy esélye se legyen a lerakódásnak.

Ezért elengedhetetlen a zsaluziák rendszeres tisztítása

Ha a kosztól meghibásodott az árnyékoló!

Amennyiben elhanyagoltuk az árnyékolónkat, és a kosztól – esetleg a takarítástól vagy ismeretlen okból – meghibásodott volna, soha ne nyúljunk hozzá magunk, ne próbáljuk feszegetéssel vagy erőltetéssel nyitni és zárni, mert azzal csak nagyobb kárt tehetünk a szerkezetben. A legjobb, ha azonnal egy szakavatott szerelőt hívunk – a legszerencsésebb, ha azokat, akik eredetileg szerelték az árnyékolót –, és megfelelő segítséget kérünk, hiszen a gyakorlott szemek és a tapasztalt kezek nem kizárt, hogy azonnal orvosolhatják azt a problémát, ami megkeserítette az életünket.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow