Erkély árnyékolása zsaluziával? Nemcsak tartós, hanem hatásos megoldás is!

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Egy erkély árnyékolására számtalan különféle megoldás létezik, melyek között találunk hatásosabb és kevésbé hatásosabb alternatívákat. Közkedvelt például ezen a téren a csuklókaros napellenző, de nyugati tájolás esetén inkább a függőleges megoldásoktól számíthatunk jobb eredményre, miközben különlegesek és kifejezetten mutatósak a balkon árnyékolók is.

Ezek azonban mind ponyvás kialakítással rendelkeznek, tehát nagyobb odafigyelést igényelnek az általános használat tekintetében, miközben fényfogó hatásfokukkal sincsenek sokan megelégedve. Hogy létezik-e más alternatíva ebben a tekintetben? Természetesen, méghozzá a zsaluziák, melyek erkélyen is kiválóan teljesítenek! Hogy miért a zsaluzia?

Erkély árnyékolása zsaluziával? Nemcsak tartós, hanem hatásos megoldás is!

Egyedi megjelenés

Akár lakóházon, akár erkélyen látjuk, a zsaluziák igencsak mutatós, már-már robosztus megoldásnak tekinthetők, ami nem meglepő, hiszen a forgatható lamellás kialakításuk ellenére csupa alumíniumból állnak, ami az esztétika tekintetében lényegesen hatásosabb, sőt mi több, színezésük is látványosabban megvalósítható bizonyos esetekben.

Ha mindez nem lenne elég nyomós érv, egy zsaluzia mindennek nevezhető, csak éppen szokványosnak nem egy erkély tekintetében, hovatovább nemcsak kívülről, belülről is rendkívül egyedi megoldásnak nevezhető, pláne abban az esetben, ha valamilyen kellemes árnyalatban rendeljük meg. Szerelése ráadásul szintén nagyon esztétikusan megvalósítható, kis túlzással azt a hatást kelti, mintha egy mozgatható falszerkezetet helyeztünk volna az erkélynyílásra.

Hatásosabb árnyékolás

Bár a ponyvás árnyékolók is kiválóan felfogják a napfényt, azonban rendkívül fontos megkülönböztetnünk egymástól a napárnyékolást és a fényárnyékolást, ha a zsaluziát összevetjük a megszokott alternatívákkal. Egy napellenző ugyanis a napsugarakat, ezáltal a meleget távol tartja, kellemes árnyékot ad, azonban a fényt ettől függetlenül is átengedi, hiszen nagyon sok rétegben kellene alkalmaznunk a szövetanyagot ahhoz, hogy ezt a hatást elérhessük.

Egy zsaluzia azonban a forgatható alumíniumlamellákkal garantáltan útját állja a fénynek! Ennek megfelelően nemcsak árnyékol, hanem sötétít is, tehát erkélyünk használata rögtön új értelmet nyer, ezáltal a délutáni sziesztához egyaránt tökéletessé tehető, ha nem lakunk túl forgalmas helyen. A zajszűrés tekintetében ugyanis a zsaluzia önmagában nem sokat ér, ez azonban minden erkélyárnyékolóról elmondható nagy általánosságban.

Erkély árnyékolása zsaluziával? Nemcsak tartós, hanem hatásos megoldás is!

Nem lehet elmenni szó nélkül továbbá a forgatható lamellákból fakadó sokoldalúság mellett! Segítségükkel úgy zárhatjuk ki a napfényt, hogy közben a fényt átengedjük, sőt ilyenkor a friss levegőnek sem álljuk útját, a különféle beállításokkal pedig akár mindig a napszakhoz igazíthatjuk a lécek állását – motorizált kialakítás esetén ráadásul egyetlen gombnyomásra.

Bioklimatikus jellemzők

Sokaknak rendkívül fontos szempont, hogy az erkély ne csak hűvös legyen, hanem mindemellett szellős is, tehát a levegő az árnyékolás ellenére friss maradjon. Egy zsaluzia alkalmazásával ez sem okoz majd problémát, hiszen bár teljesen zárt lamelláknál értelemszerűen megakadályozzuk valamennyire a friss levegő útját, de a fentiekben említett sokoldalú megoldásoknak hála, a bioklimatikus jelzők egy pillanatra sem szenvednek csorbát.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindig friss levegő mellett élvezhetjük a kellemes árnyékot, ami különösen akkor előnyös, ha erkélyünk nem egy forgalmas útra, hanem valamilyen zöldövezetre néz, hiszen ilyenkor már-már vidékies hangulatú illatok társulnak a maximális komfort mellé. Sőt, közben megfelelő lamella beállítás esetén még a kilátás sem szenved csorbát!

Tartósabb kialakítás

Az erkély árnyékolása kapcsán határozottan a zsaluziák mellett szól a tartósság! Miután az egész szerkezet masszív alumíniumból készül, akár egy nagy árnyékoló, akár több keskenyebb típus csoportos felszerelése is olyan strapabíró megoldást jelent, hogy azt gyakorlatilag semmi sem tudja kikezdeni. A szerkezetben nem tesz kárt a szél, sem az eső, és bár a manapság jellemző brutális jégesőktől vagy a hótól érdemes megkímélni, de ezek mind olyan időjárási jelenségek, melyek mellett általában nincs szükség az árnyékoló használatára.

Ügyelni kell ugyanis arra, hogy erkély esetén a lamellák gyakran a homlokzat síkjába kerülnek, esetleg csak minimális mélyítéssel alkalmazzák őket, és nem védi őket felülről eresz vagy tetőnyúlvány, tehát jobban ki vannak téve az időjárás hatásainak. Emiatt érdemes körültekintően használni őket, vagy elektromos és automatizált kialakítással kérni a termékeket, aminek jóvoltából dinamikusan képesek reagálni az időjárásra, tehát egy közelgő vihar esetén még akkor is biztonságba húzzák magukat, ha esetleg mi nem tartózkodunk otthon.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow