Egyedi és mutatós megoldások a zsaluziák kapcsán

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A kültéri árnyékolók világában már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a zsaluziák. Ez nem meglepő, hiszen rengeteg előnyös tulajdonságot tudnak felvonultatni, ennek megfelelően rendkívül modern megjelenéssel rendelkeznek, motorizálhatók, automatizálhatók, színezhetők, páratlan árnyékolási tulajdonságaik vannak, hozzájárulnak otthonunk hőszigeteléséhez és vagyonvédelméhez, mindemellett pedig kifejezetten tartósak is.

Alapvetően kijelenthető, hogy a zsaluziák esetében még a külső tokos megoldásoknak sincs különösebb extra igényük a szerelhetőség terén, tehát szinte bárhová telepíthetők. Ennek megfelelően még akkor is könnyedén alkalmazhatjuk őket, ha esetleg nyílászáróink nem alkalmasak a szerelésre, hiszen nem kötelező kifejezetten az ablakokra vagy az ajtókra elhelyezni őket, választhatjuk a robosztus kialakítású, de rendkívül hatékony és mutatós homlokzati zsaluziát is.

Egyedi és mutatós megoldások a zsaluziák kapcsán

Ezen felül természetesen egy sor más lehetőség és megoldás közül válogathatunk abban az esetben, ha zsaluziát szeretnénk otthonunkra, így még akkor sem kell lemondanunk róla, ha esetleg valamilyen különleges, vagy egyedi megoldásra van szükségünk. A kivitelezés minden esetben a megfelelő felmérésen, a szerelők kitartásán és tehetségén, valamint természetesen a rendelkezésünkre álló lehetőségeken múlik. Hogy milyen egyedi lehetőségekről beszélünk? Lássuk pár példát!

Sarokmegoldások

Bár nem egyedi a külső tokos árnyékolók világában, ugyanakkor kifejezetten sajátos lehetőségek érhetők el a zsaluziák esetén a különféle sarokmegoldások alkalmazásával. Ezek a speciális elemek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy sarokra elhelyezett nyílászárók és árnyékolók esetén megnövelhessük segítségükkel az esztétikát. A sarokmegoldások gyakorlatilag speciális takaróelemek, melyek mindig illeszkednek a zsaluzia színéhez, megfelelő felszerelés esetén pedig megnövelik az árnyékolók homogenitását, tehát azt a hatást keltik, hogy a csoportos kialakítás helyett egy nagy, derékszögben elválasztott árnyékoló került felszerelésre.

Azon túl, hogy a sarokelemek kis mértékben segítik a hőszigetelést - hiszen lefednek egy illeszkedési pontot -, határozottan az esztétika növelése miatt kerülnek alkalmazásra, és kifejezetten újépítésű, modern lakóházakon drasztikusan meg tudják növelni a lakóház futurisztikus hatását és megjelenését.

Hajlított takarólemezek

Egyre gyakrabban építenek olyan lakóházakat, melyek homorú, félköríves homlokzattal rendelkeznek. Mivel direkt módon sem a nyílászárók, sem az árnyékolók nincsenek felkészítve erre a kialakításra, ezért a szerelők általában több darabból tudják kialakítani ezeket a megoldásokat. Általában három nyílászáró, és három kültéri árnyékoló elegendő ilyenkor a félköríves homlokzat fedéséhez, azonban fontos kiemelni, hogy ezekben az esetekben a szakembereknek mindig valamilyen egyedi megoldást kell alkalmazniuk.

Egyedi és mutatós megoldások a zsaluziák kapcsán

Magukat a zsaluziákat ugyan fel lehet szerelni külső tokos megoldással ezekre az ablakokra, azonban a homogén felület kialakításának érdekében kifejezetten lényeges a felső takarólemez egysége. Sok esetben láthatunk ilyenkor összecsapott, igénytelen megoldásokat a külön-külön feltett takarókkal, azonban egy kis kézügyességgel és kellő kitartással a mi szerelőink például egy gondosan meghajlított lemezzel is könnyedén össze tudják hozni ezt, hogy a végeredmény azt az érzetet keltse, mintha a több zsaluzia valójában egy nagy egészet alkotna.

Zsaluzia az erkélyen

Általánosságban elmondható, hogy a zsaluziák kifejezetten a nyílászárók külső árnyékolói, vagyis más helyeken ritkán alkalmazandók. Tévedés azonban azt hinni, hogy erre létezik valamiféle előírás, hiszen ezek a különleges kültéri árnyékolók akkor is felszerelhetők, ha nem tartozik hozzájuk ablak vagy ajtó, így példának okáért erkélyek vagy teraszok is fedhetők velük, ha megfelelő korláttal rendelkeznek, illetve elegendő, de még inkább masszív felület van a rögzítésükre, hiszen ezeket a szerkezeteket elengedhetetlen valamilyen fix dologhoz, betonhoz vagy téglához erősíteni ilyenkor.

Az erkélyre szerelt zsaluzia bár nem hétköznapi látvány, ezt mi is elismerjük, ellenben hihetetlenül mutatós, nem mellesleg a hőhatás mellett a fényt egyaránt távol tartja az erkélytől, ezáltal rengeteg olyan tevékenységre alkalmassá tehető ez a külső helyiség, amire korábban nem volt jó. Példának okáért a zsaluzia mögött maximális lehet a magánélet védelme, miközben a forgatható lamelláknak köszönhetően olyan sok lehetőségünk nyílik a fényszabályozásra, amit korábban elképzelni sem tudtunk. A tartósságot pedig akkor még szóba sem hoztuk!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow