Biztonságosabb hajtómotort kaptak a Neva kültéri zsaluziái

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Újabb jelentős fejlesztést hajtott végre prémium kategóriás kültéri zsaluziáin a Neva, akik bejelentették, hogy mostantól minden egyes termékükbe az újgenerációs Somfy J4 io Protect hajtómotorokat szerelik. Mint a neve is mutatja, az új kiegészítő leginkább az árnyékoló biztonságát emeli az eddigieknél is magasabb szintekre, miközben a mostanáig használt Somfy J4 io típushoz mérten több új és optimalizált funkcióval egészítették ki, hogy ezzel növeljék a zsaluziák protekciója mellett a felhasználók kényelmét.

A Somfy J4 io Protect hajtómotor legfontosabb jellemzői

Az újgenerációs Somfy J4 hajtómotor egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy elődjéhez hasonlóan a Nova által forgalmazott összes típusú zsaluziával, valamint a kapcsolódó mindegyik io-elektronikával (Tahoma, Connexoon, Nina és Situo Variation) kompatibilis, tehát vásárláskor és választáskor a lehetőségek tárháza gyakorlatilag korlátlan. Nagy előny továbbá, hogy a motor teljes elektronikáját beépítették a szerkezetbe, tehát nincsenek külön felszerelendő eszközök a telepítés során, sőt mi több, a közvetlen elődhöz mérten még a motor méreteit sem érte változás. Utóbbi miatt a Protect alkalmazása még akkor is kivitelezhető, ha korábban az alapváltozat volt betervezve, esetleg valamiért cserélni vagy javítani kellene a hagyományos Somfy J4-est.

A Somfy J4 io Protect hajtómotor legfontosabb újdonságai

Az új típusú Somfy J4 io Protect hajtómotor segítségével motorizált zsaluziáink működése nemcsak lényegesen biztonságosabb, hanem mindemellett még kényelmesebb is lesz, amit főként finomított és újabb funkcióinak köszönhet a termék. Az egyik ilyen a záróléc lefagyásának érzékelése, amire az alaptípus nem volt képes. Általa a záróléc hibáját azonnal felismeri majd a rendszer, ezáltal megakadályozható, hogy problémás működés, hosszabb távon pedig meghibásodás lépjen fel. A szállításkor ez a funkció automatikusan aktiválásra kerül, azonban az io-vezérlés segítségével bármikor könnyedén módosíthatjuk.

Mindezen felül a Somfy J4 io Protect motorral szerelt zsaluziákat a megfelelően kialakított szerkezet esetén akár nyitott lamellákkal is lehetőségünk nyílik leereszteni, miközben az árnyékoló képes lesz a felső helyzet automatikus beállítására akár utólag is. Erre a mozgatószalagok folyamatos nyúlása miatt van szükség, hiszen ennek kompenzációja nélkül a lamellák működése problémássá válhat, az árnyékoló pedig hosszabb távon akár javítandó sérüléseket is szenvedhet.

Az egyik leghasznosabb újdonság a Somfy J4 io Protect hajtómotor kapcsán azonban alighanem a felmenet közbeni automatikus akadályérzékelés, amit a szerkezet az úgynevezett reverzáció segítségével képes megvalósítani. Ezzel az újdonsággal automatikusan megakadályozhatjuk az árnyékolóban futó mozgatószalagok és létrák túlfeszülését, ami működési nehézségeket, hosszabb távon pedig súlyos meghibásodásokat idézhet elő.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow