Amit a vakolható tokos zsaluziáról tudni kell

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a zsaluziáról. A folyamatosan növekedő zsaluzia kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az utóbbi néhány évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a vásárlók között a vakolható tokos redőnyök, így várható volt, hogy az igények miatt a zsaluziák világába is begyűrűzik ez a trend. Nem véletlenül, hiszen egy lényegesen esztétikusabb megoldásról van szó, ami bár nagyobb előkészületeket és tervezést igényel mind a megrendelő, mind a kivitelező részéről, azonban a végeredmény garantáltan önmagáért beszél majd.

Mit nevezünk vakolható tokos zsaluziának?

A vakolható tokos zsaluzia definiálását röviden és tömören úgy tudnánk összefoglalni, hogy tokszerkezete nem a nyílászáróra, tehát az ablakra kerül felszerelésre, hanem jelentős része elrejthető a homlokzatban, ezáltal a hőszigetelés, a festett falazat mögé. Ebből következik, hogy a hagyományos külső tokos megoldásokhoz mérten egy ilyen zsaluziából gyakorlatilag csak az árnyékolást végző palást, a lamellák látszódnak ki, de a lefutók, a mozgatószerkezetet rejtő szekrény és a tokszélek is burkolásra kerülnek.

Ennek a tulajdonságnak köszönhetően egy vakolható tokos zsaluziát nem tudunk bármikor szereltetni, csak és kizárólag új ház építésekor, esetleg homlokzati hőszigeteléskor, ellenkező esetben rengeteg bontással, véséssel és javítással járna a telepítése, ami jelentősen megemelné a költségeket. Emiatt igényel ez a típusú termék sokkal több tervezést, hiszen egyeztetni kell róla az építtetőkkel és a szigetelőkkel, valamint párhuzamosan az árnyékolástechnikai szakemberekkel is.

A vakolható tokos zsaluzia előnyei

Bár a fentiekben már több ízben is utaltunk rá, a vakolható tokos zsaluziák egyik, ha nem a legnagyobb előnye az esztétikusabb megjelenés, hiszen a teljes tokszerkezet elrejthető, ami nemcsak jobb megjelenést biztosít, hanem a panoráma szempontjából sem elhanyagolható. A külső tokos megoldások esetén a felhúzott lamellák ugyanis gyakran eltakarhatják a kilátást, ha viszont vakolni lehet a szerkezetet, azt úgy állítják be, hogy a lamellák kötege ne lógjon bele az ablakrészbe, vagyis ne zavarja a kilátást.

Azon túl továbbá, hogy a vakolható tokos zsaluzia esetében a takarítás is lényegesen egyszerűbb, hiszen a fedett tokszerkezet miatt csak a lamellákat kell tisztán tartani, a hőszigetelés szempontjából is előnyösebb megoldásról beszélhetünk. Miután ugyanis a tokok bekerülnek a homlokzatba, nem képződik hőhíd, a teljesen összezárt lamellákkal pedig gyakorlatilag egy olyan összefüggő réteg képezhető, ami télen és nyáron egyaránt megtámogatja az ablakok szigetelését, vagyis egyszerűbben megőrizhetjük otthonunk belső komfortját.

Noha a ritkán hangoztatott előnyök közé sorolhatjuk, ellenben a vakolható tokos zsaluziák a biztonság tekintetében is magasabb szintet képviselnek. Bár egy külső tokos megoldást sem egyszerű megkezdeni, de egy bevakolt tokszerkezeten szinte teljességgel lehetetlen áthatolni, tehát otthonunk vagyonvédelmét is megnövelhetjük a segítségével.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium zsaluziáink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow